Zonnestudio

prev
next
Nieuws

Een zonnebankkuur is aan te raden als voorbereiding op de zomervakantie.

Dat zegt dermatoloog en wetenschapper Stan Pavel, die ruim zeventien jaar werkte bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn uitspraken zijn opvallend, aangezien eerder wetenschappelijk onderzoek stelde dat zonnebankgebruik het risico op huidkanker verhoogt.

Volgens Pavel is het echter nog veel schadelijker voor de huid als men naar een zonnig land gaat zonder gewend te zijn aan de felle zon. "Veel mensen gaan zonder zelf nog veel zon te hebben gehad op vakantie in de hoop om binnen een week bruin te worden. Ze liggen elke dag op het strand, worden rood, smeren zich in en gaan de volgende dag weer. Dat is het ergste wat je een huid aan kunt doen. De huid moet de kans hebben om te wennen aan zonlicht. Als je verbrandt, moet je de zon eigenlijk drie tot vier dagen mijden, zodat de huid kan herstellen. Doe je dat niet, dan kan het tot permanente schade leiden."

Een zonnebankkuur biedt volgens hem uitkomst. "Als je een maand lang een of twee keer per week onder de zonnebank gaat, kun je geleidelijk wennen aan de zon. De huid bescherm je zodoende beter tegen schade door zonlicht. Zie het als een soort van zonnebrandmiddel voor de huid, maar dan eentje die ook water- en zweetbestendig is."

Ook in de winter kan een zonnebank je helpen om gezond te blijven, vervolgt Pavel. "In de maanden januari, februari en maart heeft vrijwel iedereen in Nederland een tekort aan vitamine D, wat door zonlicht wordt aangemaakt. Je kunt de tekorten aanvullen door het slikken van vitaminen, maar een zonnebank is effectiever."

Pavel benadrukt wel dat de zonnebank niet voor iedereen geschikt is. "Mensen met huidtype I (mensen die zeer snel verbranden, meestal met rossig of lichtblond haar, red.) moeten de zonnebank mijden. Zij verbranden sowieso zeer snel en moeten zich altijd extra beschermen."

Zon helemaal niet zo schadelijk!

De afgelopen jaren werden we vooral gewaarschuwd voor de zon. Hierbij werd geadviseerd om de huid goed in te smeren en tussen 12:00u en 15:00u uit de zon te blijven. Toch wordt nu steeds duidelijker dat de zon helemaal niet zo schadelijk is. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat matige blootstelling aan de zon zelfs goed voor het lichaam is. KWF Kankerbestrijding raadt ook op haar website aan om korte tijd onbeschermd in de zon te gaan, omdat dit onder andere het risico op bepaalde vormen van kanker verkleint. Positieve berichten als deze komen in de media dan ook steeds vaker voor en natuurlijk hopen wij dat dit ook effect zal hebben op het gebruik van onze ‘kunstmatige’ zon, waarvan men immers altijd kan genieten.

Yes, we tan!

Gematigde blootstelling aan de zon doet meer goeds voor het lichaam dan alleen de natuurlijke aanmaak van Vitamine D, zo blijkt uit onderzoek van Australische wetenschappers. Sterker nog: korte blootstelling aan UV-licht is wenselijker dan het innemen van supplementen, zo werd gisteren bekend. En zo wordt er opnieuw geroepen dat die grote gele bol ook zo haar voordelen heeft.

Jarenlang moesten we uitkijken voor de zon. Als we ons al aan de brandende bol blootstelden, dienden we ons tere huidje lagendik in te smeren. Nog steeds, maar van verschillende kanten wordt steeds vaker benadrukt dat de zon ook zo haar voordelen heeft. Het gehele immuunsysteem van het menselijk lichaam wordt gestimuleerd bij gematigde blootstelling aan zonlicht, zo is te lezen in de onderzoeksresultaten van een drietal wetenschappers aan de University of Western Australia. En ook zonnebrandmerk Lancaster is in haar nieuwe campagne duidelijk: Dare to Tan! is er met grote letters op de reclameposters te lezen.

„Na veel onderzoek kwamen we steeds weer op dezelfde conclusie uit: als je bruin bent, voel je je goed. Een bruine teint is mooi”, reclameert Olivier Doucet, vice president van het onderzoekscentrum van Lancaster. „Mensen zullen altijd de zon in willen, dat zit in de natuur.” Huib van Heest, voorzitter van de Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ), is blij dat de boodschap die zij al jaren verkondigen nu wordt gehoord door een grote fabrikant van zonnebrandproducten. „De consument is door de tijd heen bang gemaakt,” stelt hij. „Wij hebben altijd al gezegd dat zonlicht ook heel veel goeds kan doen, mits je het met mate tot je neemt.”

Ook KWF Kankerbestrijding stelt op haar site dat blootstelling aan de zon ook zo haar voordelen heeft. Uit hun rapport De relatie tussen kanker, zonnestraling en vitamine D blijkt dat een kwartiertje buiten goed is voor de aanmaak van vitamine D, dat weer goed is voor onder meer sterke botten en mogelijk zelfs de kans op bepaalde vormen van kanker verkleint. „Mensen die helemaal niet buiten komen, zijn voor hun vitamine D gebaat bij een kwartiertje tussen de middag onbeschermd in de zon. Dit helpt hen bij de opname van voldoende vitamine D”, zo wordt op de site aangeraden.

„Natuurlijk kun je zonnen, mits je de juiste producten gebruikt”, zegt Doucet begrijpelijk. „Maar let wel: dat verschilt met de manier van zonnebaden. Als je onverwacht op het terras belandt, heb je een ander smeersel nodig dan wanneer je intensief op het strand gaat zonnen.” Het merk lanceerde begin deze maand haar nieuwste SPF-producten, die niet alleen beschermen tegen UV-straling, maar ook tegen infraroodstraling. De smeersels reflecteren de schadelijke stralen door een combinatie van drie mineralen (titaniumdioxide, robijnpoeder en parelmoerpigment), dat tevens de vrije radicalen neutraliseert. „Pas recent is er aan het licht gekomen wat voor schade infrarood toebrengt. Zo gaat de huidtemperatuur omhoog, iets wat het metabolisme in de war kan schoppen. Ook zitten er zogeheten vrije radicalen in, die zorgen voor beschadiging veel dieper in de huid. Het elastine in de huid neemt af, de huid wordt dus minder elastisch. Het kan tot 24 uur duren voordat er herstel optreedt. Maar met producten als deze is zonnen verantwoord.”

Hoe hard er door wie dan ook wordt geroepen dat we de zon weer in mogen, iedereen haast zich om er een duidelijke mits aan toe te voegen. „Het moet vooral verantwoord”, aldus Van Heest. „Je moet precies weten welk huidtype je hebt en hoe lang je dan onbeschermd in de zon kan. Twintig minuten, maximaal drie keer per week, kan voor de meeste huidtypes geen kwaad. Die mensen die drie weken naar Spanje gaan om zich kapot te bakken, dat is natuurlijk superslecht. Maar door te veel te smeren, zet je je huid dicht, waardoor je te weinig vitamine D binnenkrijgt. Voorkomen en beschermen is altijd goed, maar we hoeven er niet hysterisch mee om te gaan.”

„Natuurlijk mag je de zon in”, nuanceert Marsja Meijer, persvoorlichter van de KWF Kankerbestrijding. „Maar ga er verstandig mee om. Per jaar komen er immers nog steeds 40.000 gevallen van huidkanker bij. Neem veiligheidsmaatregelen: ga niet liggen bakken tussen 12.00 en 15.00 uur. En ja, vitamine D - bevorderd door korte tijd onbeschermd in de zon - is goed voor je. Maar ik wil hier nu ook niet gaan pleiten om met z’n allen lekker onbeschermd de zon in te gaan.”

Bruin en verjong uw huid tijdens het zonnen bij zonnestudio Jetset !

Voor onze aanvulling in de zonnestudio in Hilversum zoeken wij een schoonheidsspecialiste.


Opleiding Schoonheidsspecialiste
•    Meerdere jaren werkervaring is een must
•    Service gerichte persoonlijkheid
•    Je voelt je prettig in een omgeving en met klanten op niveau
•    Verzorgd uiterlijk
•    Beheersing van de Nederlandse taal
•    Altijd al zelfstandig willen gaan.

Je hebt dus je eigen salon, binnen ons zonnestudio-concept op de locatie Langestraat 50 b in Hilversum.

We vragen je geen vaste huurprijs dus je kunt zo instappen zonder enige investering! Een unieke kans! Omdat je volop kunt mee-profiteren van ons enorme klantenbestand van de zonnestudio's in Hilversum en Naarden-Bussum (2 vestigingen), zijn we wel kritisch ten aanzien van jouw ervaring en niveau: we zoeken dus niet een onervaren ANBOS-meisje! Per behandeling draag je 20% excl BTW af voor de bijdrage in: huurkosten turn-key salon, VPL lichtflits apparatuur, gebruik alle faciliteiten voor jouw klanten zoals pin-apparatuur, verzekering inboedel, sanitaire voorzieningen, parkeerfaciliteiten, gratis kopje koffie etc etc. Ook kun je kostenloos mee in alle marketing-acties die we voor de zonnestudio's doen. Zo kun jij je volop bezig houden met je core-business: het behandelen van je klanten! Je bepaalt dus zelf je werktijden want je werkt gewoon op afspraak wanneer het jou uitkomt! We zijn 7 dagen per week open van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat dus je klanten kunnen letterlijk ALTIJD terecht.

Voor meer info: neem rechtsreeks contact op met:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Gezond bruinen?

Bezoek de website www.uvbreak.nl  Veel actuele informatie over uw lichaam en de zon(nebank)....

Nu ook verkoop van de nieuwste Hapro /  Philips Innergize zonnehemels in de webshop van zonnestudio Jetset!

Kijk en bestel nu een echte inklapbare zonnehemel om ook lekker thuis te genieten van warmte en bruining! scherpe prijzen, goede service en bezorging in heel nederland! Jetset / RentaSun is officieel Hapro dealer.

 


Hilversum

Wauw, prachtig, transparant, open, modern, eigentijds. Het zijn slechts enkele kreten van klanten in het vernieuwde en uitgebreide Jetset. Het vloeroppervlak binnen de Zonnestudio aan de Langestraat is, na bijna 19 jaar in hetzelfde pand, met 330 vierkante meter verdubbeld en met 22 Cabines de grootste en nieuwste studio van 't Gooi en omstreken, helemaal van deze tijd.

'Er is meer variatie van de apparatuur, zodat iedereen maximaal kan genieten van hetgeen Jetset te bieden heeft', aldus eigenaren Kasper en Anita van Reyendam-Leeuwin. 'Bij Jetset werken gediplomeerde zonneconsulentes, waarvan men een professioneel en deskundig advies kan verwachten. Zoals iedereen weet, moet je nog steeds niet overdrijven met zonnebanken.'

Daarin is niets veranderd ten opzichtte van vroeger. Wel zijn de zonnebanklampen tegenwoordig allemaal zeer gedoseerd en moeten ze allemaal voldoen aan de Europese 0.3 norm. Zoals bij Jetset ook het geval is.

Wanneer men hier een of twee keer per week tien tot vijftien minuten gebruik van maakt, is dat meer gedoseerd dan de natuurlijke zon. 'Het is nog steeds zo, dat je minder snel verbrandt (wat dus echt niet goed is) als je al een kleurtje hebt opgebouwd en dat je minder last hebt van
zonneallergie als je een kuur op de zonnebank hebt gedaan.'

Ook uit wetenschappelijke hoek komen steeds meer geluiden dat zonnen ook goed voor je is, stellen Kasper en en Anita. 'Mits met mate heeft zonlicht namelijk veel positieve effecten op de gezondheid. Zonnen ontspant, zorgt voor een betere doorbloeding, maakt vitaminen D aan, verhoogt de weerstand en helpt bij wintersomberheid. Bovendien zie je er ook nog eens fleuriger uit. Wat altijd prettig is.'

Verder presenteert Jetset de zogenaamde Collageen Lichttherapie, een ware revolutie op het gebied van Beauty. Deze zeer effectieve (licht) behandeling om het verouderingsproces van de huid tegen te gaan, zorgt voor een gezonde en strakke huid. Een kuurtje van een paar keer ( per persoon verschillend ) vijftien minuten onder het zachte licht en er zijn al verbluffende resultaten. Zonder bijwerkingen en volkomen veilig.

In de aparte Salon zijn er nog diverse nevenactiviteiten onder begeleiding van een Stivas gediplomeerde schoonheidsspecialiste, zoals definitief ontharen via licht-methode, dus veilig en pijnloos.

Ook is er een Shi-hatsu massagestoel, waar ieder zo lang of kort op kan als men maar wil. In de officiële openingsweek van 29 januari tot en met vrijdag 5 februari krijgt iedereen bij het inleveren van de coupon uit de advertentie, de tweede zonsessie gratis. Dus twee keer zonnen voor de prijs van een.

Afspraken gaan voor, en er is ruime parkeergelegenheid tegenover de studio in de parkeergarage (ook een ingang aan de Koningsstraat) en op het parkeerterrein naast Gooiland. Zie ook www.zonnestudio.info

Zonnebanken in de media - hoe zit het nu precies?

Zonnestudio Jetset geeft duidelijkheid!

De afgelopen weken is er in de media veel aandacht geweest voor zonnebanken. Helaas was niet alle berichtgeving even volledig en soms zelfs onjuist. We merken dat dit enige onrust heeft gegeven bij onze Jetset klanten en/of hun omgeving. Graag vertellen we je dan ook nogmaals onze visie op het zonnen in relatie tot de meest recente kennis uit wetenschappelijk onderzoek. Wij nemen als professionele zonneondernemers alle wetenschappelijke onderzoeken zeer serieus en houden u als klant graag op de hoogte. In de studio kun je onze medewerkers altijd aanspreken en vragen, maar ook om het thuis even rustig door te lezen, ontvang je deze uitleg.

Frans onderzoek

Alle aandacht in de media begon met een persbericht over een onderzoek van IARC - een groep Franse wetenschappers die de Verenigde Naties adviseert. Deze onderzoekers hebben een bestaand onderzoek uit 2006 opnieuw bekeken en besloten dat de zonnebank gevaarlijk is en derhalve in een categorie moet worden geplaatst. In de media las u misschien al dat dit dezelfde categorie is als mosterdgas of arsenicum. Er was echter nergens te lezen dat in diezelfde categorie ook de natuurlijk zon, bier, zoute vis en bijvoorbeeld rode wijn hoort. De categorie maakt geen onderverdeling over de gevaarlijkheid binnen deze categorie. Het gaat met alle elementen uiteraard om de hoeveelheid die je tot je neemt, maar ook daar wordt niets over vermeld. Bij zonnen is ook de hoeveelheid zon waaraan de huid wordt blootgesteld, ongeacht of dit van de zon of van de zonneapparatuur komt, van groot belang als je de eventuele risico's wilt beoordelen.

Hoeveelheid zon

Wij nemen het onderzoek van IARC erg serieus, maar willen wel graag dat het in de juiste context geplaatst wordt. Aangezien het volledige onderzoek nog niet openbaar is gemaakt, kunnen wij (noch de media!) een volledig oordeel geven over het gehele onderzoek. Bij Jetset waren we dan ook enigszins verbaasd dat de media zo insprong op dit kale onderzoekspersbericht. Het bracht namelijk geen echt 'nieuws'. Te veel zon is niet goed voor, dat beseffen wij maar al te goed. Daarom zijn wij bij Jetset ook nooit voorstanders geweest van lang bakken op het strand of meerdere keren per week onder de zonnebank. We zijn trots op onze werkwijze waar u van ons deskundige personeel verantwoord advies krijgt voor uw persoonlijke huidtype. We stellen een zorgvuldige zonnekuur samen, waarbij we rekening houden met een verantwoorde opbouw van onze professionele zonneapparatuur. Deze apparatuur schakelt (in tegenstelling tot de zon) automatisch uit na de zonnesessie.

Zonnesessie vs. strand

U ontvangt met onze zonnekuren dan ook geen overmatige hoeveelheid zonlicht, maar een gedoseerde blootstelling die geschikt is voor uw eigen huid. De zonnestralen van onze professionele zonneapparatuur zijn afgesteld op maximaal de sterkte van de zon bij de evenaar - Middellandse Zeegebied. Even een realiteitsschets: stel u komt drie keer per maand bij ons zonnen, gemiddeld negen maanden in het jaar. Wanneer een zonnesessie 16 minuten duurt (onze gemiddelde tijd onder de zonnebank), betekent dat een optelsom van in totaal 432 minuten per jaar (7,2 uur). Wanneer u een weekje op vakantie gaat naar Spanje of Italië en daar zes dagen vijf uur lang in de zon verblijft, zit u al aan 30 uur zonlicht op uw huid. Bovendien is deze blootstelling kort op elkaar, zonder de huid rust te geven, hetgeen bewezen minder goed is. Nu begrijpt u weer precies waarom we je bij Jetset altijd zo goed adviseren over het verblijf in de binnen- en buitenzon!

Wanneer u nog aanvullende vragen heeft over onze werkwijze, zonlicht, de positieve effecten van vitamine D of de branchevereniging Samenwerking Verantwoord Zonnen, dan horen we het natuurlijk graag! Kom binnen in één van onze vestigingen of stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres kunt u ook gebruiken, wanneer u graag een persoonlijke afspraak wenst met onze operationeel manager waarbij hij deze kwestie nog eens toe kan lichten onder het genot van een kop koffie.
Met zonnige groeten!

Bob Scherrenberg en Kasper van Reyendam

P.S. Heeft u ook de opmerking gehoord van onze verontruste minister van Volksgezondheid Ab Klink? Hij wilde jongeren onder de 18 verbieden om gebruik te maken van zonneapparatuur, omdat hun huid nog in de groei is. Daar zijn wij bij Jetset het volledig mee eens! Dat is dus ook de reden dat we - volgens de geldende wetgeving, want die is er dus al! - deze leeftijdsgrens al enkele jaren hanteren.